Hybrid Cloud

Net als bij alle veranderingen moeten nieuwe uitdagingen overwonnen worden. GIBIT Solutions BVBA uit Wommelgem helpt organisaties met de adoptie van publiek en hybride cloud, terwijl we er ook voor zorgen dat u controle houdt op compliance, data, kosten en beveiliging.

 

 

Zes basisprincipes waar je op moet letten

Verbinden: Door je directory service uit te breiden naar de cloud kun je zorgen voor een veilige Single Sign On bij interne en cloudtoepassingen. Hiermee besparen werknemers tijd die ze kunnen gebruiken om productief te zijn, in plaats van bezig te moeten zijn met technologie.

 

Aanpasbare IT: Om te kunnen profiteren van invloedrijke trends, moet je snel kunnen reageren. Niet bepaald het sterkste punt van traditionele IT- Oplossingen. Verplaats je belangrijke services, zoals e-mail en productiviteitsoplossingen, naar de cloud (zoals met Office 365) en visualiseer je servergebaseerde bedrijfstoepassingen in Azure. Zo kan jouw bedrijf flexibel reageren op dreigingen en kansen.

 

Verbeter toegang tot toepassingen: Met Windows Server 2016 RemoteApp Kunnen je Windows-toepassingen beschikbaar worden gemaakt op bijna elk apparaat. Het wordt uitgevoerd in de veilige Azure-cloudinfrastructuur die een bijzonder hoge mate van beschikbaarheid heeft. Je kunt je gegevens zelfs fysiek opslaan.

 

Uitgebreide gegevensbescherming: Worden van je gegevens veilig back-ups gemaakt in de cloud? Dan is het tijd om na te denken over hoe jouw gegevens beveiligd moeten worden binnen je IT-oplossingen. De eerste stap daarbij is controleren of je de meest recente versie van Windows gebruikt op je pc's en apparaten. Overweeg voor mobiele apparaten een oplossing zoals Microsoft Enterprise Mobility + Security. Hiermee kun je via één service een breed scala aan apparaten beheren, en persoonlijke en bedrijfsgegevens van elkaar scheiden. Geef je werknemers de middelen om te werken vanaf meer locaties, zonder daarbij concessies te hoeven doen op beveiligingsgebied. Dat levert je een enorm concurrentievoordeel op.

 

Back-up van basisgegevens: Als je geen back-ups maakt van jouw waardevolle bedrijfsgegevens, omdat dit duur is of te complex, loop je het risico om je belangrijkste troef in de innovatiestrijd te verliezen. Met de cloud kun je heel eenvoudig back-ups maken, hoeveel gegevens je ook hebt. Je krijgt dezelfde bescherming als een professioneel datacenter, maar zonder de kosten en complexiteit. Microsoft Azure Backup is een krachtige, betaalbare oplossing die eenvoudig door bijna elk bedrijf kan worden ingesteld en gebruikt.

 

Schaalbare gegevensopslag: Als je eenmaal besloten hebt om gegevens te verzamelen en te gebruiken om je digitale werkzaamheden te verbeteren, kom je er waarschijnlijk achter dat er nog een hele wereld te ontdekken is op dit gebied. Je hebt een schaalbare methode nodig voor beheer en opslag van informatie. Een methode die je kunt integreren met analysetools waarmee je slimme beslissingen kunt nemen. Azure Storage kan op- en afschalen voor elke hoeveelheid gegevens en is moeiteloos te integreren met oplossingen zoals PowerBI.

 

Meer informatie nodig?

Wenst u meer informatie omtrent hoe GIBIT Solutions BVBA uit Wommelgem bedrijven helpt op hun weg naar een hybride cloud omgeving? Contacteer ons via onderstaand formulier en laten we samen uw pad naar succes definiëren:

    • Gibit Solutions - Hybride Cloud

    • Gibit Solutions - Office in de cloud

    • Gibit Solutions - Disaster Recovery

Back to Top